No Bullshit

No nonsense merkidentiteit.

Merk identiteit
Merk strategie
Naamgeving
Website design
Concept design
Short copy
icon design
Toen we de 3 eigenaren van video productie bedrijf No Bullshit ontmoetten waren ze op zoek naar een nieuwe balans. Een manier om hun complementaire kwaliteiten te matchen tot een sterk verhaal en uitgesproken merk identiteit. Hun oude huisstijl was al bijna 10 jaar niet opgewaardeerd en miste visie en durf. Zelfs de naam was afgekort tot een wat timide ‘NOBS’. Tijd voor verandering!
een groep mensen voor een muur met allerlei logo varianten
Van NOBS naar No Bullshit
De kracht van No Bullshit komt voort uit de creativiteit en het enthousiasme van hun bruisende team. Deze mix van jonge talenten en ervaren visionairs is een bron van inspiratie, vooral in projecten waar er een echte uitdaging ligt op het gebied van communicatie. Belangrijk dus om dit plek te geven in het proces.

Strategie en vorming van de visuele merkidentiteit hebben we met het gehele team in enkele workshops onderzocht. Hun diverse perspectieven en reacties op de voorstellen zijn meegenomen in de ontwikkeling van het merk concept.

Al snel werd duidelijk dat NOBS klaar was om No Bullshit te worden. 
No bullshit logo staand format
de woorden imagination, cleverness, fantasy tegen een gekleurde achtergrond
Van strategie naar concept
No Bullshit staat voor eerlijk vakmanschap, oprechte verhalen en volledige ondersteuning van iedereen in het team. Een positieve houding. Dus, tegenover het 'No' hebben we een 'YES!' gecreëerd.

Ja en nee zijn tegenstellingen, maar ze werken prachtig samen. Ze creëren de spanning in een goed verteld verhaal, ze voeden de grenzeloze verbeelding van het team, ze inspireren om oplossingen te vinden voor elke vraag die een klant kan hebben en ze creëren de yin en yang die bij elke taak horen,.
het woord YES tegen een gekleurde achtergrond
Ingrediënten voor een goed verhaal
Vervolgens hebben we alles ingekaderd waar No Bullshit JA tegen zegt: verbeelding, opwinding, drama, liefde, verrassing, humor, nieuwsgierigheid, avontuur! Alle ingrediënten die je nodig hebt om een goed verhaal te vertellen.

Een reeks simpel vormgegeven zwarte iconen tegen een witte achtergrond.
Pictogrammen
De zeer eenvoudige pictogrammen vormen de tweede speler in deze identiteit. Een knipoog naar de basis symbolen die gebruikt worden in de videobranche. Ze ondersteunen het directe karakter van het merk en de licht rebelse houding van het team. Ze plagen, prikkelen en maken je nieuwsgierig naar het verhaal.

Uitwerking van het merk
Met al deze elementen creëren we structuren en collages die nieuwe niveaus van communicatie tot stand brengen. Niveaus die verder gaan dan de visuele identiteit. Elke klantcase bijvoorbeeld toont de mentaliteit en energie van de makers. Met maar een paar basis ingrediënten kan de visuele merk identiteit voortdurend meebewegen met projecten en groei van het bedrijf.

De rebranding wordt door het team omarmt en trekt nieuwe medewerkers en klanten aan. Het creëert een nieuw evenwicht in de manier waarop de 3 eigenaren binnen het bedrijf opereren en onderstreept hun visie en no bullshit aanpak.
Een hoekje compositie van de het No Bullshit logo, de woorden Yes! Excitement en een beeld van een dame in een hoekig kader.
Een hoekige compositie van het No Bullshit logo en de woorden Yes! Love Stories, samen met eenicoon van een vlam.
Twee smartphones met daarop de no bullshit website.
Drie smartphones met daarop de no bullshit website
Een foto van de edit studio van No Bullshit met daarop interne signing in een kleurrijke compositie.
Ibrahim Akkul — Co founder No Bullshit:
“Het was een fantastische en spannende reis, met een top resultaat. Hier kunnen we mooi op doorbouwen. Dank voor jullie inspiratie en creativiteit!”
Een groot billboard met daarop een wervende compositie van woorden en beelden en het No Bullshit logo.
Laten we aan de slag gaan!
Bel Airsolid oprichter Dirkjan Brummelman
of stuur ons een mailtje met je vraag.
Mail Airsolid Bel Dirkjan